Over het logo

Voor een uniforme uitstraling en een stukje herkenbaarheid gebruikt Stichting Noodfonds Betuwe een logo. Dit is geen willekeurige pennenstreep, maar verbeeldt iets van hoe we ons werk zien en willen doen.

Stichting Noodfonds BetuweAllereerst beeldt het logo uit dat we áchter en náást mensen staan. We opereren niet uit de hoogte, maar ruggensteunen hulpvragers op gelijk niveau.

De steunkleur is een vermenging van roze en rood; twee kleuren die liefde verbeelden. Liefde voor de naaste is de drijfveer achter het noodfonds.

Het logo is ook geënt op een bekend verhaal uit de Bijbel. Exodus 17 beschrijft het verhaal van een strijd tussen twee volken: Israël en Amalek. Met het eerste volk is wat bijzonders aan de hand: zolang hun leider Mozes zijn armen omhoog houdt, is Israël aan de winnende hand. Allicht streeft hij er dus naar zijn armen constant naar boven uit te strekken. Maar geen mens houdt dat lang vol, ongeacht hoe graag men het wil. Wanneer Mozes het niet langer op eigen kracht trekt, springen Aäron en Chur bij; zij ondersteunen Mozes letterlijk, beide aan een kant. Zij nemen Mozes’ taak niet over, maken hem niet overbodig en vervangen hem niet. Nee, ze bieden hem letterlijk hun schouder en helpen hem te zijn wie hij moet zijn.

Zo willen wij ook mensen helpen: niet buitenspel zetten, maar hen bij de hand nemen, ondersteunen en helpen, als het op eigen kracht even niet meer lukt.